Marmarabirlik'ten devir hakkı müjdesi:

Marmarabirlik

Kooperatif ortakları bedelsiz haklarını devir edebilecek”

MARMARABİRLİK-Marmarabirlik’e üye zeytin üreticisi ortaklarının uzun yıllardır sıkıntı çektiği devir hakkı nihayet çözümlendi. 4572 sayılı Tarım Satış Kooperatifleri ve Birlikleri Kanunu’da yapılan değişiklikle ortaklık payları devir hakkı yeniden düzenlendi. Düzenlemeye göre, ortaklık paylarının kooperatifler arası ve üreticiler arasında devredilebilmesi hükmü getirildi.

 Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa konuyla ilgili yaptığı açıklamada ortaklık devir hakkı sıkıntısının zeytin üreticisinin en önemli sorunlarından biri olduğunu söyledi. Başkan Asa özellikle yaşlı ortakların oğlu, kızı, torunu ya da gelinine kooperatifte bulunan üyelik hakkını devir edemediğini ve bunun üretimde büyük engel olarak karşılarına çıktığını söyleyerek açıklamasında şunlara yer verdi:

“Bakanlık nezdinde uzun süredir yaptığımız girişimler sonunda üreticimize müjdeli haberi vermenin sevincini yaşıyoruz.  Tarım Satış Kooperatifleri Birliği Kanunu’nda yapılan değişiklikle bundan böyle kooperatif ortaklarımız ortaklık paylarını, haklarını yönetim kurullarına yazılı başvuru ile yapabilecekler. Yönetimin onaylaması halinde başta yaşlı ortaklarımız olmak üzere üretimden vazgeçen ya da birinci ve ikinci derecedeki yakınına devretmek isteyen her ortağımız bedelsiz devir hakkını gerçekleştirebilecek.”

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa yeni düzenlemenin ayrıca ortakların intibak işlemlerini de kolaylaştırıcı imkan sağladığını söyleyerek ” Söz konusu uygulama kanun değişikliğinin 11 Nisan 2013 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesiyle başladı” dedi.

 



Hidayet Şimşek
3.11.2022 17:46:14
Sayın bakanım yakınım 2020 yılında mefat etti ve koparatif üyesiydi ve çocukları üyelik almak için veraset çıkarıp babasının üyeliğini almak istedi birliğe müracaat etti vebirlik tarafından söyle söylendi kişi öldükten sonra biryil içinde müracaat etmeniz gerekiyordu dediler ve üye hakkımızı fes ettiler biz mağduruz saygılarımla

  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı